Arkæologi

DET HØRER MED TIL HISTORIEN at man i nyere tid fik indført den ordning, at man før byggeri i nye områder skulle foretage arkæologiske undersøgelser for at se, om der fandtes spor af tidligere tiders beboelser. Selvom det var gravearbejdet der startede den arkæologiske interesse på Værløse-egnen enedes man om at overlade det omfattende arbejde til Kroppedal museet i Taastrup, der er en moderne aktivitet der har medarbejdere der nu i flere år har gravet i Værløse. Ved sammenlægningen med Farum har man så oplevet, at man skulle tage stilling til, hvad flertallet mener er den bedste løsning, selvom man siger, at man respekterer begge centres ekspertice.
Der har været flere menu er om hvilket ccnter, der skulle videreføre arbejdet i den nye kommune, men anbefalet af museumschef Cathrine Kyø Hermansen vedtog byrådet med 17 stemmer, at det fremover skal være Hørsholm, der viderefører det arbejde, der nu også skal omfatte Værløse-egnen.
Her er man stort set færdig med de store områder, medens det antages, at der skal graves steder på den gamle flyvestation - hvor man meget tidligt fandt spor efter beboelse.

Småsnak

I BYMIDTEN HAR MAN FÅET PLACERET DE STØTTEPILLER DER SKAL BÆRE OVERDÆKNING AF ET GANGSTRØG, så skal det vise sig om det bliver en passage, der er beskyttet mod regn og sne - når den stride vind går gennem centret.

SYDBANK der fik en filial i Ballerup - er en af 110 fordelt mellem omkring 335.000 kunder, 130.000 aktionærer og med 2400 medarbejdere - i dag er det landets fjerdestørste bank.

PLEJEHJEMMET  RYETBO søgte en aktivitetsmedarbejder - 20 timer om ugen fordelt på 4 dage. Ryetbo har 6 terapister og en hyggelig terapi med en travl hverdag. Der bor 60 beboere på Ryetbo, som får individuelle tilbud om aktiviteter. Der er daglig gymnastik og grupper med emner som litteratur, musik og bagning. Vi kører ture i beboerbussen og vandrer om mandagen.- Der er rig mulighed for, at du kan komme med gode ideer og sætte dit præg på hverdagen.

BG BANK skal nu lukke 30 filialer og indgå i den danske bank- noget der kom overraskende også for kunderne - hedder det.

MANGE BORGERE har ikke oplevet lettelse ved indførelse af digital selvbetjening...

Kommentar til KUBENS gave til Furesø

Ved Furesø kommunes første møde den 31. januar var der ingen spørgsmål fra tilhørere, men Kurt Bork Christensen bad om at få ordet for at beklage, at man på flere udvalg beskæftiger sig med, hvad man kan bruge en gymnastiksal og en hal til som Kuben har foræret Furesø kommune. Kuben havde købt Nordlejren velvidende at de to bygninger var krævet bevaringsværdige. En vurdering viser at en renovering - så man sikkert kan være i bygningerne - vil koste 23-25 millioner kr. Udvalg der har set på lokaliteterne siger, at de to lokaliteter ikke vil være egnet til idræt. Placeringen er geografisk uheldig og de mange millioner kunne finde bedre anvendelse andre steder. Undersøgelser Kurt Bork har foretaget viser, at Indenrigsministeriet afviser at de mange millioner der skulle anvendes på de to bygninger kan fradrages, når man til sin tid gør op hvad kommunen har tjent på den gave, der er Sydlejren. Her må Furesø kommune kun tjene 100 mill. - resten skal tilgå staten. Borgmesteren ville gerne se brevvekslingen med Indenrigsministeriet, før han svarede.
..........................
Hvis Furesø kommune tager imod Kubens gave, overtager man ansvar og pligten til at bevare og restaurere bygningerne - på et areal som Kuben fortsat ejer. Hvis kommunen modtager gaven, skal man tage stilling til om byggefirmaet skal have ret til at opføre nogle ekstra boliger på et andet areal i Nordlejren.

Smalltalk

Robert Baden-Powells fødselsdag den 22.2.2007 fejres. Den 1. august 1907 tog han 20 udvalgte drenge med på en tur til en lejr på øen Brownsea ved Englands sydkyst, hvor han afprøvede sine tanker om en spejderbevægelse med bl.a. primitiv madlavning, knob, orientering og naturkendskab. Siden er medlemstallet vokse til ca. 38 mill. i 216 lande.

EFTER HÅNDBOLD kan bogen han skrev Ulrik Wilbek TRO PÅ DIG SELV være en hjælp til andre Min vej til at udvikle og motivere mennesker..............

MERE OG MERE LÆSER MAN OM DAGENS DEBAT, at det kan være svært at finde et eller andet i Danmark, der kan være hemmeligt........

Klovnen Bonbon fra Værløse optræder i Monte Carlo.

Bonbon i Monaco
foto: ©2007 Ole Simonsen, cirkus-dk.dk

Hvert år, når Cirkus Arena gæster Værløse, præsenterer cirkusdirektør Benny Berdino sin husklovn, Bonbon som - Lasse fra Værløse.
Lasse Nørager har boet hele sin barndom i KirkeVærløse og gik i 1982 ud af 10. klasse på Søndersøskolen for at optræde i et lille svensk cirkus. I årene derefter optrådte han i forskellige cirkus i udlandet og herhjemme. De første år var det svært at få engagement, og i 1984 måtte han da også tage på vejene med et omrejsende tivoli, hvor han passede en bamsebod.

1986-89 var han klovn i det finske cirkus, Finlandia og her løb han ind i Tiina, som han nu er gift og har 2 børn med. De har bygget hus i Slangerup og bor der, når de ikke er på farten.

De er nu i sæsonen, som varer fra marts til september, fast tilknyttet Cirkus Arena, hvor de optræder med deres klovnenumre.
Herudover er Lasse ansvarlig for musik og lyd i teltet, og Tiina, som kan en masse med kostumer og rekvisitter, er Arenas designkonsulent.
I Europa er der en tradition for jule- og vintercirkus, som vi ikke kender. Så i nov-dec drager de af sted til et af de store tyske, hollandske eller franske cirkus, hvor de så fejrer julen med 2 forestillinger på en dag.

Vintertiden skal også bruges til at skabe nye numre, lave kostumer, rekvisitter og musik.

Bonbon og Tiina har lige deltaget i den 31. Internationale Cirkusfestival i Monte Carlo, 18.-28. jan. 2007. Det er foreløbig højdepunktet på karrieren.

I de indledende runder optrådte de med deres badminton, kanonkonge, kuffert og skildpadde-entre samt de ”5 klovne”. Ved festen søndag aften fik de en specialpris og fik samtidig at vide, at de skulle fortsætte med ”skildpadden” og ”5 klovne” i gallaforestillingen.
Det opfattes af artister som meget ærefuldt at blive inviteret til at deltage i denne festival, som bliver sendt som TV show over hele verden.
Dansk TV har ikke sendt festivalprogrammet de sidste år – måske fordi der ikke har været danske artister med i 25 år. Men nu i 2007 har Bonbon og Tiina altså været der.
Så måske får vi det at se herhjemme.

Mens de var i Monte Carlo har min mand og jeg passet deres 2 børn, Julia og Joakim på 9 og 7 år og været på weekend med dem i Monte Carlo, så vi kunne se forestillingen.
Derfra sendte jeg et postkort til Kaj Øgård, og nu har han bedt mig skrive om det i sin netavis.

En journalist og en fotograf fra Politiken fulgte dem i en uge i Monte Carlo, og det blev til en dobbeltside i Søndags Politiken d. 4. feb. Hjemmesiden www.cirkus-dk.dk, Nyheder fra cirkusverden har også en udførlig omtale af hele festivalforløbet.

Jeg synes måske, det er lidt indspist, at det er mig, der skriver dette – men pyt! Når jeg siger sådan, er det fordi jeg er

Klovnens mor
Nina Nø

Danmarks Radio - eller manglen på samme

Webredaktionen kan næsten ikke nære sig for at spørge dansk Tv, hvorfor de ikke er med, når der sker noget på cirkusfronten? Som beskrevet i den foregående artikel sker det ikke hvert år, at en dansk cirkusartist kommer til tops i det internationale
cirkusmiljø – så der er grund til at transmittere noget, når det sker. Men det
virker på mig, som om især Danmarks Radio er gået på vågeblus efter den enorme
skandale med overskridelse af et
byggebudget på næsten en milliard kroner.
Hvad får vi så til gengæld anden end Danmarks største og dyreste videoudljeningsforretning – en forfærdelig masse spillefilm fra Hollywood, som man sagtens kunne undvære i den dyrebare Tv-tid – al den stund de fleste film kan købes/lejes for en slik på en DVDskive.
Når dansk Tv ikke er i stand til at hæge om dansk kultur – også når den foregår i udlandet – så bliver man ærlig talt noget paf.
Så tak til Klovnens mor og til Ole Simonsen fra cirkus-dk, der har skrevet nogle fremragende skildringer fra blandt andet
Monte Carlo-festivalen og til Dagbladet Politiken, der også kendte sin besøgelsestid.
/hansjorn

22.februar©2007 web-redaktionen