høj

Ugens leder:

Vi undskylder prote­sten mod, at man pålægger det offent­lige at belyse stier og veje når man med anbefa­ling fra regering og folke­ting anbefaler, at den almin­deligste form for borgerorien­tering kræver man har adgang til computer, IT og el..........
Undskyld hvis man adva­rede mod at der SKÆRES NED I SKRIFTLIGT DANSK, fordi man forbe­reder folke­skolens elever i at spare DANSKTIMER ved brug af computer fra børnehave og de første klasser.
Vi advarede mod, at der lå en fare i besparelser på timer som SKRIFTLIG DANSK og den skriftlige rutine ved brug af hånden. Eksperter forudser, at voksne en dag vil stå og SKAL skrive ord og IKKE KAN huske hvordan man skriver et G eller et K fordi FOLKETINGET har god­kendt nedslaget i dansk - fordi computeren har STA­VEKONTROL.
Det ligger i baglandet, at flere og flere vil tage for­slaget - op - der blev opfun­det i Farum med stor succes: ALLE FAMILIER MED BØRN KAN PÅ VISSE DAGE OG UDVALGTE LOKALITETER AFHENTE COMPUTERUDSTYR - hvor de selv kan aftale gratis til­slutning til internet og råd­husets forskellige afdelinger.
Forslaget kan meget vel være resultatet af den kendsgerning, at SAM­FUNDET IKKE MERE KAN NÅ DE SKATTEY­DERE DER IKKE HAR ADGANG TIL INTERNET - og så er det en vej at starte ved børnene - der efter sigende fornemmer teknikken bedre end voks­ne..............
Tilbage står så alle de hjem der ikke mere har børn - men alligevel pålægges af folketing og regering at udskifte TV og radio fordi den danske top nu mener at DET SKAL MAN......
Og det skal måske ske FØR man vælger maskiner med INTERNETADGANG og orientering
Man lytter og ser dagen igennem: Der er sket et mord i Rødovre, - se mere på vores hjemmeside. Brøndby slog FCK - se mere herom på vores hjem­meside. o.s.v.
Det er med fuld forståelse for at vi skal leve med udviklingen..................
Men vi har retten til at advare - når udvalgte poli­tikere vælger at påstå
AT KOMMUNERNES OPGAVE ER AT SIKRE AT KOMMUNENS BØRN
FÅR EN SUND - VARM RET MAD HVER DAG - og sikrer at de får en mad­pakke som deres mor/far ikke evner at fremstille så den til­fredsstiller byrådets normer

MINDER OM DET RIGTIGE GAMLE VÆRLØSE VEST

der siden fik navnet Ryget Skovby vil være bevaret ved to høje der er beskre­vet i Historisk Forenings årsskrifter. Den ene der ligger 100 meter fra Kirke Værløsevej var interessant, fordi der trods mange generationers landbrugs­drift lå en velbevaret kæde af ringstene, der førte til at man anlagde en høj på stedet. Ved de seneste udgravninger fandt Tom Giersing og hans medar­bejder en meget større høj, som man efter hans anbe­faling har valgt at bevare.
Tom Giersing anbefalede også at man undlod at udgrave højen - der skal genopbygges ved hjælp af overfladejord og af den bygherre, der bygger i området. Højen er den største der er fundet spor af og vil fylde 6 meter i højden og 30 meter i dia­meter.
I en anden høj fandt man et velbevaret, glas der i dag opbevares på Nationalmu­seet. Men ved de sidste års udgravninger, der er fore­taget af folk fra Kroppedal Museum fandt man bevi­ser for, at der henover hele området næsten i lige linie havde ligget ca. syv grav­høje. Udover de mange stolpehuller, der markerer beboelser, fandt man spor efter en lang palisade, der gik gennem området som en slags afgrænsning.
Tom Giersing har afsluttet sine gravearbejder med en artikel i Historisk Fore­nings årsskrift, der er ved at være klar til årets forårs­gave til foreningens med­lemmer - den kommer som regel som en „huske­seddel" lige før årets gene­ralforsamling - i år med en artikel om udgravningerne i Ryget Skovby. Nye med­lemmer kan starte her. 44 48 00 70
PÅ MUSEET I VÆRLØSE
har man et stort udvalg af årsskrifter og historisk materiale, der fortæller om den egn og den historie, der gjorde at man blev boende eller bosatte sig i og på „Værløse-egnen".

DET MED GAVER VID­STE DE IKKE
Men i 2006 var det således, at forældre kunne give deres børn og deres afkom uden gaveafgift 53.900 kr. Men børn kunne også give deres forældre en gave på 53.000 kr. uden gaveafgift. En mor og far kunne give deres barn en gave på 107.800 og barnet kunne give deres mor og far ialt 107.800  skatteafgiftsfrit.
Husk det her i løbet af indeværende år.

ASBEST ER BLEVET EN MEGET ALVORLIG SAG
Gad vide hvor mange af os der havde fået tag over hovedet, hvis ikke man havde haft asbest.

3895 danskere er udvan­dret til Sverige i 2005. Kun 1432 er vandret fra Sverige til Danmark.

DE FIRMAER der går bedst er de. der fandt det bedste skattely - hører man

NU SKAL MAN IKKE TRO det er så slemt, men være bange for det er vær­re..........

DET ER STÆRKE billeder når man viser dem på TV eller i kulørte blade, at nogen græder. Sikken en fornøjelse.

HENDES MAND spiste aldrig salat fra restauratio­nens kolde bord, for han spiste aldrig kaninernes mad.

UNDERLIGT at så meget skal sendes gennem luften, at det ikke kan sendes uden brug af kabler og masteskove.........

UDE I NATUREN spiser musvitterne ikke gråspur­venes mad.................

NÅR MAN I DET OFFENTLIGE LÆGGER AFSTAND TIL ANSVA­RET, ER DET PÅ OMRÅDE  HVOR MANGE MENNESKER VED ALT FOR LIDT......... Det er når der står, at „du selv har ansvaret for at tal­lene er rigtige."
Der er nok mange der ikke forstår hvad det er de skal sammenligne med og holde øje med.
Men sker der en fejl kan man altid dele ansvaret med dig, fordi der stod, at du selv havde pligt til at kontrollere, at tal og oplysninger er rigtige.

Furesø kommunes KULTUR­UDVALG

holdt møde den 8. februar
En arkitektstuderende bestod afgangseksamen fra Arkitektskolen på et pro­jekt om et integreret biblio­tek i Hareskovby. Projektet udstilles i Kunstakademiets Arkitekt­skole i København til deb. 25.2.
Man drøftede proces og grundskelet for kulturpoli­tik for Furesø kommune. der skal gennemføres en høringsrunde.
Man godkendte vision og strategi for Furesø biblio­tekerne.
Man godkendte retningsli­nier for puljer, hvorfra der kan søges beløb til kultu­relle arrangementer
Kulturpulje Furesø er på 403.000
Man drøftede regler for en årlig kulturpris, der ikke skal deles mellem flere. Vedrørende en årets kunst­ner skal emnet drøftes ved næste møde.
VED ANSØGNINGER fik Skovhuset underskudsga­ranti på 30.000 til koncer­ter.
Med hensyn til Skovhu­sets kunstmarked fik man en underskudsgaranti på 20.000, såfremt der frem­sendes ansøgning, hvori indtægterne ved arrange­mentet indregnes og det kan sandsynliggøres, at arrangementet kan gen­nemføres.
Teatergruppen Syvstjernen fik bevilget 18.000 kr. Ansøgninger om tilskud til kortfilm, underskudsga­ranti til koncert med Gladsaxe Symfoniorkester og tilskud til OK-skær­mens 50 års jubilæum fik afslag.
Jonstrup Jazzfestival fik kr. 25.000 i underskudsga­ranti - så bevilgede man 30.000 kr. til koncerter i Farum kulturhus.
Man oplyser at kortfilm­projektet kan financieres fra Kulturpulje Furesø.
Med hensyn til de to byg­ninger i Nordlejren, der skulle være en gave, kan udvalget ikke se interesse i ejerskab, herunder renove­ring eller vedligeholdelse af de to bygninger. Hvis der forekommer kulturelle aktiviteter i bygningerne, kan der søges tilskud her­til hos Kulturudvalget.
Man drøftede plan for musikskolevirksomhed. Udvalget ønsker at musikskolerne gives mulighed for at tilkøbe yderligere undervisning til børnehaveklasserne.


VINTERFERIEN VAR ENGANG LÆRERNES ØNSKE OM FERIE sagde man
Lærernes håb var at ferien ville sikre, at eleverne var på deres pinde de andre skoledage i stedet for at blive søgt fri i skoletiden. Men resultatet er blevet, at de søges fri alligevel - fordi ferie på samme tid med andre betyder dyrere ferier, så man søger sine børn fri alligevel. Nu skal der være skoler, der drøfter om hver skole skal have lov til at holde vinterferie, når det passer forældre, der har børn på skolen.................

Når man siger at latter og et billigt grin er sundt..........
En komiker har engang sagt, at det er underligt at nogen påstår arbejde er sundt - hvorfor har man så så mange arbejdere der er syge.
Eller: Når arbejdet er så sundt hvorfor giver man det så ikke til de der er syge.

DE ÆLDSTE AF OS kan huske da man i alvor afsatte et ukendt beløb for at tælle op, hvor mange der i grunden var offentligt ansat talte man i mange år. Ingen ved om man stadig­væk tæller.

DET ER GRIMT når man finder anledning til at sende noget ud i de store kanaler - hvis man endelig har noget at fortælle f.eks, om Furesø kommune. Her forleden var det opdagelsen af, at lærere og andre i Farum-delen fik mere i løn end de der fik deres løn i GI. Værløse. Der bliver først noget at grine af når man opdager, at der er alt for mange der har fået for meget.

Furesø kommunes SKOLEUDVALG

havde møde den 7. februar
Formanden orienterede om, at IT-problemer forsin­ker sagsbehandlingen. Der skal ansættes en ny skole­leder ved Solvangsskolen i Farum.
Med i rækken af opgaver er også kost- og sundheds­politik. Man blev oriente­ret om problemer med unge i Farum midtpunkt. Der er tale om utilpassede unge i forskellige alders­grupper.
Borgmesteren og politidi­rektøren har været ind­blande i en sag, der bekymrer boligselskabet, og borgere i området Farum kommune havde foretaget initiativer, der sikkert skal forstærkes. Jørn Johan Nielsen fore­lagde forslag til en løsning. Man vil også have øje for at forhindre at util­passede unge løber ind i problemer på et senere tidspunkt. SSP-medar­bejdere er ind­draget i for­holdet. Man skal også se på, hvad der er taget af ini­tiativer de sidste 5-10 år.
Man drøftede fusion af ungdomsskolerne i begge afsnit af kommunen og styrelsesvedtægt. Der er foretaget høring af skole­bestyrelserne. Man vil anbefale sammenlægning overfor byrådet. Man drøf­tede afgangsprøver i kom­munens 8 folkeskoler. Man vedtog at indstille at alle udtræksfag fastholdes værende skriftlige


MAN HAR FRYDET SIG over, at der i årevis har været knas i lønudbeta­linger i København - der virkelig en stor by........ Men det er li'som noget der flytter sig............... I visse kredse har det da
også undret skoleledere at de skulle læse, at lærerløn­nen i Farum kunne ligge 10.000 kr. mere om året end hos de, der aflønnes i 3500-området.

DANMARKS RADIO opfandt et og andet det uden videre kostede for meget. Senest er det fod­bold- og håndboldrejser, hvis man har arbejdet med hjelm på og været på pin­den til tiden. Det er utro­ligt - men der er virkelig folketingsfolk, der lægger navn til, at det var en god pengeanbringelse.

Da NYBODER trængte til at blive malet, lod en ansvarlig leder arbejdet gå til en nabo - der først da arbejdet var i hus dannede et firma og ansatte folk. Da arbejdet så endelig var klar til at blive betalt, spurgte man hinanden, „om Nybo­der ikke snart trængte til at blive malet"....................

OGSÅ I KØBENHAVN ER DER POLITIKERE DER SPISER - nogle kalder man så sammenspiste politikere.

DET ER EMBEDSMÆND der har fortalt politikere, at der er penge at hente ved køb af diverse isenkram - der inden året er omme viser sig, at være for langsomme.

DET VÆRSTE VED DEN slags isenkram er at fidusen er, at DEN SLAGS næsten aldrig „taler sammen"..........

DER ER EVIGE PRAL
af hjemmesider - men specialister omtaler meget af den slags ret nedladende. Kort sagt m.h.t.. hjemmesider „er der ikke mage specialister hjemme der".......
Det forlyder at man i vinterferien havde besøgt familier i dele af det lyse Jylland, hvor man spurgte hvor man kom frem:
Har du adgang til hjem­mesider og den slags?
- Nej, det har a' IT....... lød det..

FLERE OG FLERE FAMI­LIER NYDER GODT AF SPECIALISTERNE, der ved alt om vine og gerne underholder med det i for­retninger eller ved private arrangementer. I Værløse bruger man meget Poul Jakobsen - der giver en hånd med her og der og øser af sin viden om vine. Tidligere var det Jørgen Christensen, der drev en meget søgt butik ekspert­hjælp - men også var en meget brugt vejleder ved møder og særlige vinarran­gementer

Furesø kommunes BØRNEUDVALG

havde møde den 7. februar
Formanden orienterede om skovbørnehave- ændrede åbningstider - ny hospi­talsplan og ansættelse af ny leder i Nørreskoven og Brumbassen. Nyt på udval­gets opgaveliste er kost- og sundhedspolitik. Man drøftede også udviklingen i Farum Midtpunkt
Man drøftede forslag fra socialdemokraterne om til­tag for ungdommen i Furesø kommune. For­slaget vil indgå i den videre planlægning. Undersøgelser viser at der særlig er problemer blandt unge i 13-15 års alderen. Oplevelserne viser også. at der i særlig grad er proble­mer med unge der ikke føler sig draget af klubak­tiviteter i foreningslivet. Mange unge har end ikke haft nemt ved at beskrive hvad det er for aktiviteter der kunne interessere dem. Men det ligner eksempler fra andre kommuner og byområder.
Man drøftede forbedring af kvaliteten i dagtilbud. Personalet skal opkvalifi­ceres herunder særligt i forhold til udsatte børn. Fysiske forhold skal være bedre og der skal gøres en ekstra indsats for at bryde negativ social arv. Furesø kommune får tildelt 1.564.000 til opgaverne. Området skal spare mill. kr. i 2007 og 1,6 mill. i de kommende år. For 2007 sparer man 1/2 million ved at ændre på åbningstider­ne. Besparelser skal også findes på områder hvor der er tale langtidssygdom af personale.


I KØGE måtte man stoppe en kampagne der lød på, at man skulle drikke mere af kommunens vand for at få en normal vægt. Nu hedder det - SMAG først på vandet før du drikker af det.............

DET ER IKKE SÅ LÆNGE SIDEN BYMIDTEN kunne rose sig af at være blandt de mest attraktive bycentre i landet. Der er dage hvor man kan spørge sig selv, om de der besøger området og de der kaster ting fra sig er med til at bevare det gode ry..... Rundt om tømmer man ikke batteriautomaterne - ved samlekasserne henstår batterier af tomme flasker der er resultatet af kampagnen „4 flasker for en hund".

TO BANKER der er ved at slå sig sammen når lige at sætte renterne op nogle dage - og så ikke mer - forlyder det........ Det er i den samme måned hvor man skal betale af på det julen kostede i fjor........

SPORTEN I VORES OMRÅDE

Hareskov-Idræts-Forening FODBOLDAFDELING havde generalforsamling i klubhuset onsdag den 21. februar kl. 19.30

HARESKOV BADMINTON har generalforsam­ling i Hareskovhallen mandag den 5. marts kl. 20

KIRKE VÆRLØSE IDRÆTSFORENING har generalforsamling den 28., februar - onsdag kl. 19 i klubhuset. Man byder på ost og vin efter generalforsamlingen.

OGSÅ I FURESØ KOM­MUNE SØGER MAN PLE­JEFAMILIER. Det er i situa­tioner hvor et barn i kortere eller længere tid skal have mulighed for at være i et andet hjem.
Det skal være et hjem hvor man har kræfter og over­skud til at tage sig af opga­ven. Man skal først gen­nemgå et godkendelses­kursus og kommunen ind­henter straffeattest og børneattest.

NYE OVERENSKOM­STER PÅ ARBEJDSMAR­KEDET skal udarbejdes i denne tid. Der er raslet meget med, at der er områ­der hvor man har samlet så mange penge sammen som aldrig før. Så det er udgangspunktet i en tid, hvor man stadigvæk mangler at få de sidste i arbejde. Og det er lavtløns­området. På mange andre områder kan der ikke trækkes mere på de, der tjener mest.
Når man lytter til hvad der udbetales i lønninger, kunne man spørge om de mennesker virkelig kan yde valuta for de høje løn­ninger.

fortsættes på side 2

21.februar©2006 web-redaktionen