VIL DU HJÆLPE DE VALGTE POLITIKERE

der ikke lader sig inspirere af deres eget bagland eller diverse læserbreve skal du være heldig at komme med i det nye spørgepanel der skal omfatte 700 borgere i kommunen.
De skal efter sigende være anonyme og alligevel være et „bredt udsnit af borgerne i Furesø kommune".
Du skal have IT-adgang - eller helst. Har du ikke fik man at vide at man kunne få hjælp    på dit bibliotek. Men de har ikke ressourcer og henviser brugerne til at bruge computer-adgang..
Valget af ledende emner åbner nye muligheder når to postområder er slået sammen og der er så mange uafklarede spørgsmål.
Mønstret i de omgange man har spurgt panelet i Værløse er præget af kommunens eget oplæg - men også lidt af at det er forvaltningen og konsulenten der har udformet spørgsmålene.
Man har vist ikke spurgt om borgernes forhold til sammenlægningen med nabokommunen. Eller om kommunen skulle byde på køb af jord i Nordlejren. Forholdet til et varehus i Bymidten. Om kommunen skulle bevare et restareal i Ryget Skovby. Om udvidelse af Skovgården. Om der mangler mindre boliger for de der vil sælge deres store bolig og helst vil bo i Værløse o.s.v. Der er ikke stillet mange spørgsmål til om resterne af Flyvestation kan få en fornuftig fremtid og for hvem.

BEDRE MULIGHEDER MED BRUGEN GALAKSEN.

Gennem mere end fyrre år var Syvstjerneskolens gymnastiksal hele kommunens festsal. Samtidig med at det var placeret i skolens ansvarsområde og økonomisk en del af skolens budget - også hvad rengøringen angik. Enkelte foreninger skiftede mødested fordi der ikke var rengøring efter dagens brug af salen, der bevarede sine ribber for at markere hvad salens formål var.

På den anden side var lokaliteterne stillet gratis til rådighed - så det skete at nogen gjorde rent før de afholdt en festaften. Men overgangen til den nye afdeling af biblioteket har ændret på et og andet. Man er dog i en indledende fase fordi regler m.v.. skal vurderes efter det første aktive år..

Men et står klart, man har sikret, at der skal ske rengøring før en ny aktivitet rykker ind og der konstateres et behov. Men hvert udlån medfører øget behov. Denne rengøring skal dækkes af Galaksens rammer for rengøring.
De foreløbige takster er for teaterforestilling, administrationsgebyr på 100 kr. Scenemester pr. dag 3.000 kr. Klargøring, oprydning m.v. 2.200 kr., Ned- og opsætning af lamper 750 kr. Ialt uden hjælpende hænder kr. 6.050.00

Ved biografforestillinger er der administrationsgebyr 100 kr. Klargøring, oprydning m.v. 1550 kr. Uden operatør
Ved forenings- og musikskolekoncerter Administrationsgebyr 100. Klargøring, oprydning m.v. 1550 kr. Også uden lyd, lys og teknisk hjælp.

Håndens arbejde

Computere er blevet bandlyst for ansøgere til den nye journalistuddannelse i Odense, skriver Berlingske Tidende:
"Ansøgerne skal i stedet benytte sig af de gamle prøvede skriveredskaber papir og pen. Odense Universitet har forbudt brugen af skrivemaskiner og computere, fordi man er bange for snyderi ved brug af egne maskiner. Og fordi man var bange for, at teknikken kunne give problemer, hvis universitetet satte et antal af sine computere op.
Danmarks journalisthøjskole (DJH) har i årevis tilladt moderne skriveredskaber.
- Jeg synes her dufter af det forrige århundrede. Jeg kan simpelthen ikke forstå det. Jeg troede, der blev gjort grin med mig, da en journalist ringede for en kommentar, siger rektor Kim Minke, DJH.
Hertil svarer lederen af det nye institut for journalistik på Odense Universitet, Jørn Henrik Petersen:
- Nu prøver vi det her, og viser det sig, at det er fuldstændig gakkeligak, jamen, så snakker vi måske skrivemaskine næste år eller pc'er. Vi er ikke katolske i hovederne. Nu har vi lagt os fast på det her, og så må vi prøve det, siger Jørn Henrik Petersen."

VIL DU SE MIN SMUKKE NAVLE

Det må være svært at få det hele med - og det er heller ikke nemt at dele sol og
vind lige - når man skal have alle politikere med og deres billede.
Der er nogen der holder øje med om man nu har været synlige vurderet i forhold til hvor mange andre der havde fået deres billede med.
Byrådet har behandlet et forslag om, at rådets møder skulle udsendes med levende billeder - og den slags har man en viden om, at det sætter gang i indlæg
og så forestiller man sig, at det skal få borgerne til at følge mere med.

DA GL. VÆRLØSE VILLE VÆRE LANDETS FØRSTE KOMMUNE, DER HAVDE DERES EGET TV, afprøvede man muligheden
og fik interesseret en lille gruppe, der meget ihærdigt tog sig af opgaven på frivillig basis. Men som tiden går var det
frivillige indslag løbet tør for kræfter, da det viste det sig, at man havde forestillet
sig, at stationen ville leve videre ved frivillig arbejdskraft. Kommunen havde investeret i udstyr, der hurtigt var endnu mere nedslidt - da man måtte nedlægge stationen, var der i grunden ikke megen værdi i materialet. Tanken manglede i høj grad en baggrundsgruppe, der ville lave lokal TV - så havde det været nærliggende, at man stillede kommunepenge til rådighed for aktiviteten. Men Værløse Lokal-tv kom ikke udover starten og hvad en fortsættelse ville have kostet.

LOKALTV KOM SIDEN I GANG VED HJÆLP AF KANAL SJÆLLAND, der fik til huse i lokaler på Baltoppen i Ballerup sammen
med Radio Ballerup. KANAL SJÆLLAND -
eller hvad den ellers har heddet - fik et samarbejde igang med Værløse, Herlev,
Ballerup og Ledøje-Smørum kommuner om en fælles indsats, der ofte var en halv time reklame og en halv time nyt fra de fire kommuner. Kommunerne bidrog så til udgifterne ved et beløb efter antal af borgere. Det har i høj grad været fotografer og to damer, der varetog opgaven og gjorde det til alles tilfredshed. Men det har ikke altid været nemt at dele sol og vind lige - og mange har sikkert forgæves søgt at komme med billedet i den korte tid.

MED DEN NYE STRUKTUR fortsætter Ballerup og Herlev kommuner som deres egen - medens Ledøje-Smørum og Værløse er pålagt andre opgaver. I denne uge har man fra Kanal Sjælland henvendt
sig til Furesø kommune for at spørge, om man kunne være interesseret i at fortsætte et samarbejde om TV. Herlev og Ballerup er fortsat med i samarbejdet.
Nu forespørger man hos Furesø kommune og vil gerne have en fjerde kommune med. Taksten er 3 kr. pr. indbygger pr. år, og så drejer det sig om 105.000 kr. for Furesø. Med i vurderingen skal tages, at der tilbydes en udsendelse et kvarter hver lørdag/søndag fra kl. 12.10 på SBS-net. Tidligere havde man udsendelsen på en lørdag aften kl. 17.45,
der ofte lå i familiens spisetid. Det er værd at nævne, at man på internettet
arbejder med levende billeder af møder og andre aktiviteter f.eks. på : www.kajsavis.dk
Har man ikke internetadgang, kan man få det skrevet ud hos naboen eller i
biblioteket. I kommunebutikken har man ofte mulighed for at kunne bruge den udstillede computer til udskrift fra hjemmesider.

FOR DE BORGERE I FURESØ KOMMUNE der
har mulighed for, at modtage signaler fra Kanal Sjælland var det en god ide med en fortsættelse af samarbejdet med kanalen. Med ved en tidligere lejlighed
konstaterede man, at „der ikke var kød nok til TV" fra et byrådsmøde..


DEN BERØMTE „SID­STE SKOLEDAG" har for mange været deres dyreste - kom de i tanke om da dagen var kommet på en vis afstand....

DEN SIDSTE SKO­LEDAG er mere end den sidste. Den er nemlig sig­nalet til, at nu skal der vir­kelig tages hånd om studi­et

Småsnak

DER ER DANSKE FILM
der først gør sig på hjemmemarkedet når de får en pris et eller andet sted i udlandet. Så kan man tage dem op igen på det hvide lokale lærred.

NÅR DU FÅR EN LOMMETELEFON
er det ikke sikkert du mere kan ses med dit faste nummer i telefonbogen.........................

VED DERES FESTER
havde man altid inviteret en repræsentant for den lokale latterforening.

DER ER FESTER
hvor man indleder med, at en vinnørd beretter om aftenens vine, der som regel er den han selv forhandler. Det kvikker op i forsamlingen og erstatter ofte kedelige talere. Men ved den slags er det klogt forud at få på plads hvor længe festen må vare....................

I DERES BY HAVDE
det været noget nyt at afholde tilbud om vinsmagning i hallen. En dag udviklede det sig så politiet måtte tilkaldes for at lukke festlighederne før det var planlagt.

DER ER ET STIGENDE ANTAL KONKURSER
indenfor detailhandelen, det bekymrer handelsstanden. I januar var der 180
konkurser i hele landet, butikker og andre virksomheder, mange i Nordsjælland og København.

DER ER OMRÅDER I DANMARK
der beskrives som udsatte boligområder. Der skal være steder i landet hvor skolen sender en lærer ud for at hente eleverne. Andre steder ringer skolen til de hjem hvor der ofte er børn der ikke møder i skole om morgenen

BOLIGMANGELEN
har aldrig ført til at man undersøger gener i snegle der fødes med hus på ryggen. Der kunne jo ligge et eller andet her............

KONTANTHJÆLP
var måske en bedre løsning hvis det blev uddelt i gavekort til steder hvor man kun leverede fødevarer.........

SELVOM MANGE MENNESKER HAR EN FORM FOR HANDICAP
viser undersøgelser, at det er ikke meget der står om det i skolebøger Men i mangt og meget beskæftiger man sig mest med de der er normale eller ved enkelte tilfælde med de unormale. Men ikke meget med handicaps - der slet ikke er en forbrydelse.

NEJ EN BI
er ikke nogen biperson men et insekt........

DER ER FAMILIER
der ikke mere praler af deres indkøb af anerkendte lamper fordi de meget ofte er genstand for tyverier.

VED NYTÅRSTIDE
fandt man rundt om i landet lagre af ulovligt fyrværkeri. Mange steder var det i nærheden af naboer der fandt trafikken lidt usædvanlig.

GØDNING KAN VÆRE FARLIG.
En læser fortalte om en oplevelse fra de ret unge år. På gården havde de en rest Chile salpeter der var den tids kunstgødning. Deres mor fandt en sæk med en lille rest salpeter i bunden. Da der skulle ryddes op forsvandt sæk og salpeter ind i kakkelovnen - der nærmest blev sprængt da rist og låg med et brag røg rundt i stuen.

FITTNESDYRKERE
har vist sig at få ændret deres form og damerne har fået deres smukke udseende tilbage. Blandt de mest aktive fandt man i 2006 hele 93 aktive der brugte doping. Flest gik i fælden ude i de private fitnescentre.

DEN BEDSTE FEST de havde været til var festen hvor de næste dag tog tilbage til stedet for at takke og for at hente nøgle og bil.

1172 huse i Hareskov er nu fotograferet

I løbet af de sidste par år er husene i Hareskov blevet fotograferet, og 2.170 billeder er det blevet til - forhå­bentlig til glæde for efter­tiden. Det er en lille, historisk gruppe i Hareskov, der står bag initiativet.
Billederne er sat i mapper og er gemt digitalt og opbevares på Historisk Arkiv i Værløse.
Gruppen sørger også for at interwieve ældre folk, der enten stadig bor i byen eller har tilknytning til den.
Hvis folk har gamle fotos bliver disse affotograferet, og historierne om dem bli­ver nedskrevet.
Hareskov Skole bliver 90 år i 2008. Derfor arbejdes der for tiden på et projekt om skolen.
Alt dette havner i det lokale historiske Arkiv.
Det er gruppens ønske, at hele det indsamlede mate­riale skal gøres tilgænge­ligt på nettet.
Det kræver, at alle oplysninger lægges i en database, som Arkivet dog ikke har ressourcer til at lave for øjeblikket. 
En hjemmeside er blevet stablet på benene, og der er foreløbig lagt huse ud fra Skandrups alle.
Det kniber dog lidt med at komme videre, fordi web­masteren også skal koordi­nere Farum  og Værløse arkivernes hjemmeside. Så han har nok at se til for tiden.
/Nina Nø

ps! Hvis du vil se noget flot, så gå ind på følgende Internet-side: http://kurier.at
Freizeit' forside 17.2.2007
Freizeit' forside 17.2.2007
Der findes en forside fra et  østrigsk tidsskrift af samme navn: Kurier Freizeit, og den smukke danserinde - højt på tå og på ét ben og i nogle flotte gevandter - er redaktionen bekendt, idet det er Josefine Tyler.  Hun er blot 21 år og danser i Wien, hvor hun har været siden hun som 16-årig røg ud fra Det kgl. Teaters Balletskole på Kgs. Nytorv. Før den tid gik hun på Ll. Værløse Skole.
Poesie in Pastell – swinging, sexy, sorglos tanzen Sie in den Frühling.

Småsnak (2)

BERLINGSKE TIDENDE
fortalte den 15. februar at „Politikere er født til inhabilitet", ovenikøbet i en leder. „Kommunalpolitikere vil altid have en eller anden privat interesse i kommunalbestyrelsens politik og afgørelser, og de vil have bekendtskaber og kolleger, hvis generelle interesser de også kan „mistænkes " for at pleje. De er med andre ord valgt med principiel inhabilitet som forudsætning" „Men en mulig korruptionssag bør ikke føre til større afstand mellem politikere
og samfund".
DET FORLYDER NU
at staten ejer omkring 500 sommerhuse af forskellige grunde rundt om i landet som man prøver at sælge.
DER ER MANGE MÆND
der for alvor priser glæden ved jagten og det man ramte hvor de fleste ved, at de fleste glæder sig til snapsen der både er kold - men fyldt med varme.
DEN BEDSTE FEST
de havde været til var festen hvor de næste dag tog tilbage til stedet for at takke og for at hente nøgle og bil.
DEN BERØMTE „SIDSTE SKOLEDAG"
har for mange været deres dyreste - kom de i tanke om da dagen var kommet på en vis afstand....
„DEN SIDSTE SKOLEDAG" er mere end den sidste. Den er nemlig signalet til, at nu skal der virkelig tages hånd om studiet..............
NÅR MAN TÆNKER OVER
at flere og flere får en lommetelefon og alle ungerne har det. Hvor langt er der til, at man hvor man er - kan gå ind på internet-orientering og hente det sidste nye fra en lokal avis

21.februar©2006 web-redaktionen