Hans Jørn 5 august 99 siger velkommen
Hans Jørn
Storgaard Andersen


Klosterbakken 13
3500 Værløse
tlf. 4448-4150
mobil. 2834-4150
epost: hansjorn@kajsavis.dk
hjemmeside (privat): hansjørn.dk
hjemmeside (erhverv): wikimedia.dk

Ved et politisk borgermøde på Værløse Bibliotek den 1. februar 1999 fik jeg tilladelse til at gengive Kajs Avis i digital form på Internet.

For fuldstændighedens skyld skal nævnes, at jeg dengang var webmager for Socialdemokratiet i Værløse, og da vore lokalpolitikere ofte udtalte sig til Kajs Avis, bad jeg om tilladelse til at lave en lænke til Kajs Avis fra den politiske hjemmeside evt. med citat.

Igen - for god ordens skyld - måtte andre politiske partier naturligvis også gerne referere til denne web-avis mod kildeangivelse.

I begyndelsen af juni 1999 blev Kaj opmærksom på siderne og har siden lavet en reference til dette "værested" i Hareskov-Værløse. I starten blev avisen gemt på en reklamefinasieret, gratis web-server: kajsavis.freeservers.com, kasavis.tvheaven.com og mangle flere i dén dur ..

Den 27. juni 2000 blev der etableret et gedigent dansk web-sted eg. kajsavis.dk - du befinder dig netop nu på det - hvor det med tiden også skal vise sig, om man kan lave en rigtig interaktiv avis, hvor læserne kan deltage og komme med bidrag.

Fra og med januar 2004 produceres siderne næsten 100% ved hjælp af 'open source' programmer, herunder Linux-styresystemet samt Mozilla Composer til redigering af siderne, Gimp til billedbehandling og Xsane til indskanning af avissiderne. Alle indskannede aviser fra 1999 til dags dato findes nu på nærværende server, idet pladsgrænsen er hævet til 1.000 MB


På grund af indtrufne omstændigheder - Furesø Kommunes "effektiviseringsforslag" #6 samt Kajs sygdom - har hjemmesiden lige pludselig fået øget opmærksomhed, fordi den nu er den eneste mulighed for publikation.
  Trykning og distidribution af 8.600 husstandsomdelte aviser en gang om ugen koster små 20.000 kr. - og det er for meget for Kajs folkepension. Han kunne naturligvis have taget mod tilbuddet om en "god borgmesterkaffe" og accepteret en retrætestilling - men det ville vist have kostet hans journalistiske uafhængighed over - så derfor er tanken at forsøge at udvikle disse spæde forsøg på en hjemmeside til ... KAJS AVIS
KAJS BLOG
er en ny og anderledes måde at lave avis på, så det skal også forsøges

som læser kan du give det en chance ved at fortælle web-redaktionen hvad du synes gerne med en aktiv kommentar
En web-log er blot en elektronisk dagbog udgivet på en hjemmeside - men i avismæssig forstand er det mere end det: Det er en læserbrevkasse, hvor læserne kan kommentere de indlæg, som web-redaktionen fremkommer med. Hvis/når du gør brug af muligheden, så vær opmærksom på, at der kan gå nogen tid, før samme web-redaktion opdager, at nogen har indsendt en kommentar - som så skal godkendes, før den publiceres.

Kompliceret? - ja, måske - men kun i starten. Der er mange roller i en avis web-log, og måske du skulle overtage en af dem:
  • administrator - må alt
  • redaktør - må næsten alt bortset fra at fyre administrator
  • journalist - kan publicere artikler uafhængigt af redaktøren (!) - som dog kan slette dem, hvis/såfremt/ifald ..
  • bidragyder - tja, vedkommende kan indlægge artikler, som dog kun publiceres, hvis redaktør eller journalist ser dem
  • abonnent - det er stadigvæk bedre end at være anonym (læser) - for man behøver ikke at gentage, hvem man er, når man kommenterer en artikel
  • læser - det er dog det laveste - nej, vi skal jo ikke alle skrive, uden læsere var den jo rent ud sagt gal

11. januar©2007 Hans Jørn Storgaard Andersen