Hans Jørn 5 august 99 siger velkommen
Hans Jørn
Storgaard Andersen


Klosterbakken 13
3500 Værløse
tlf. 4448-4150
mobil. 2834-4150
epost: hansjorn@kajsavis.dk
hjemmeside (privat)
hansjørn.dk
hjemmeside (erhverv) wikimedia.dk
Ved et politisk borgermøde på Værløse Bibliotek den 1. februar 1999 fik jeg tilladelse til at gengive Kajs Avis i digital form på Internet.

For fuldstændighedens skyld skal nævnes, at jeg dengang var webmager for Socialdemokratiet i Værløse, og da vore lokalpolitikere ofte udtalte sig til Hareskov-Værløse Avis, bad jeg om tilladelse til at lave en lænke til Kajs Avis fra den politiske hjemmeside evt. med citat. Igen - for god ordens skyld - måtte andre politiske partier naturligvis også gerne referere til denne web-avis mod kildeangivelse.

I begyndelsen af juni 1999 blev Kaj opmærksom på siderne og har siden lavet en reference til dette "værested" i Hareskov-Værløse. I starten blev avisen gemt på en reklamefinasieret, gratis web-server: kajsavis.freeservers.com, kasavis.tvheaven.com og mangle flere i dén dur. Det var dengang, hvor det kostede en formue ikke blot at komme på nettet og endnu mere at have en hjemmeside (tro det eller ej). Under alle omstændigheder begyndte Kaj at skrive på forsiden af sin avis: Kan læses over hele kloden - og noget sådant forpligter jo.

Den 27. juni 2000 blev der etableret et gedigent dansk web-sted eg. kajsavis.dk - du befinder dig netop nu på det - hvor det med tiden også skal vise sig, om man kan lave en rigtig interaktiv avis, hvor læserne kan deltage og komme med bidrag.

Fra og med januar 2004 produceres siderne næsten 100% ved hjælp af 'open source' programmer, herunder Linux-styresystemet samt Mozilla Composer til redigering af siderne, Gimp til billedbehandling og Xsane til indskanning af avissiderne. Alle indskannede aviser fra 1999 til dags dato findes nu på nærværende server, idet pladsgrænsen er hævet til 1.000 MB

Den 11. januar 2007 skiftede web-stedet her endnu engang status - idet Hareskov-Værløse Avis udkom for sidste gang (læ mere nedenunder linien). Den nye virksomhed bag siderne hedder nu Kajs Avis, og min rolle her er at sørge for en glidende overgang, når/hvis flere melder sig til et samarbejde om landets første egns-avis, som Kaj siger det.


På grund af indtrufne omstændigheder - Furesø Kommunes "effektiviseringsforslag" #6 samt Kajs sygdom - har hjemmesiden lige pludselig fået øget opmærksomhed, fordi den nu er den eneste mulighed for publikation. Trykning og distidribution af 8.600 husstandsomdelte aviser en gang om ugen koster små 20.000 kr. - og det er for meget for Kajs folkepension. Han kunne naturligvis have taget mod tilbuddet om en "god borgmesterkaffe" og accepteret en retrætestilling - men det ville vist have kostet hans journalistiske uafhængighed over - så derfor er tanken at forsøge at udvikle disse spæde forsøg på en hjemmeside til ... KAJS AVIS

Nu skal vi have udvidet kajsavis.dk, så bliv ikke skræmt af min tilstedeværelse overalt på disse sider. Det vil være rart med nye og åbne syn på det at lave en egnsavis ... uden afbrydelser ! Så kig ind på den nye side om web-redaktionen, hvor der luftes ud med hensyn til redigeringsprincipper og meget mere.

13. januar©2007 Hans Jørn Storgaard Andersen